tiistai 5. kesäkuuta 2018

Vauva 1kk & 2kk

Morjensta pöytään ja hyvää alkanutta (viileähköä o_O) kesäkuuta! Melkoinen säänmuutos helteisen toukokuun jälkeen, mutta eiköhän me vielä saada nauttia auringosta, kesähän on virallisesti vasta alussa. Ellei sitten perinteisesti juhannusta vietetä pipo päässä ja villasukat jalassa, saa nähdä. Itselle kuitenkin tämä hiukan viileämpi sää on enemmän kuin tervetullut, nukkuu poikanenkin paremmin päikkäreitä ja on helpompi pukea tuo kylmäraajainen tapaus pelkäämättä että ihan läkähtyy.

Ajattelin rustailla tänne ylös aina kuukausittain pojan kuulumisia, samaan tapaan kuin siskoni omasta jälkikasvustaan, jotta jää itsellekin muistiin nämä hiukan hämärän peittoon jäävät vauvavuoden etapit. Tässä kuussa saavutetaankin jo 3kk ikä ja ensi kuussa saisi periaatteessa alkaa maistella kiinteistä, jehna miten aika suorastaan lentää! Vauva on samaan aikaan niin kovin iso ja niin kovin pieni, että välillä ihan pysähtyy ihmettelemään tuota kasvavaa ja oppivaa ihmisenalkua.

Poika 1kk
 
Body Littlephant / pöksyt Papu / sukat Converse (kaikki lainassa siskon muksuilta)

- Saavutti neljän viikon iässä 18.4. vihdoin syntymäpainonsa, meni jopa ohi muutamalla grammalla. paino 3955g (3930), pituus 55,7cm (53), pään ympärys 38,7cm (37,2).
- Osittaisimetyksellä, lisämaitona Arlan luomukorvike, yöt pelkällä rintamaidolla.
- Vaippoina Libero Newborn koko 2.
- Vaatekoko 50-56.
- Nukkuu yöt todella hyvin omassa pinniksessään meidän makkarissa, iltamaito 21-22 aikoihin ja herää vasta aamuyöstä syömään.
- Ottaa katsekontaktia sekä ihmisiin että leluihin, viihtyy suht hyvin Tripp Trappin newborn-istuimessa.
- Peikkotukan seasta löytyy aika reippaasti karstaa, sitä rapsutellessa...!
- Menopeleinä harmaat Nord Active -yhdistelmävaunut sekä sininen Cybex Cloud Q -kaukalo.
Kuten edellisessä postauksessa kerroin, ristiäiset juhlittiin varsin aurinkoisen äitienpäiväviikonlopun lauantaina. Silloin seitsemänviikkoinen Eeli-poikamme kastettiin Mynämäen kirkossa, jossa allekirjoittanut on saanut saman toimituksen 30 vuotta sitten ja kummeiksi lupautuivat siskoni sekä meidät ystävät Sini ja Mikko. Mini oli muuten aika nätisti mutta päätti sitten puklata Mikon takinhelman kautta lattialle, läiskähdys vaan kaikui kirkon kiviseinistä kesken toimituksen :D Nooh, pienten lasten kanssa aina sattuu ja tapahtuu, Tommin kummitäti ojensi nenäliinan jolla saatiin puklu siivottua lattialta ja siskoni kipaisi sakastista hakemassa harson pojan ja kummisedän siistimistä varten.
Body  Kappahl / housut & henkselit Name It / rusetti mun hiuspinni / tossut FMAM (siskon kuopukselta lainassa, mutta tippuivat jalasta niin vaihdettiin "tennarisukkiin")

Kakkukahvit nautittiin kirkon viereisen Yhteiskoulun tiloissa, ennen kahvitarjoiluja kerroimme vieraille nimen valinnasta ja serkkuni esitti äitinsä miesystävän kitarasäestyksellä Juha Tapion kappaleen Sydän jota rakastan sekä Anna Puun Mestaripiirroksen. Esitys oli varsin ihana ja varsinkin ensimmäisen kappaleen aikana sain pyyhkiä kyyneleitä silmäkulmista, kun kyseistä kappaletta kuunneltiin aikalailla repeatilla pojan ensimmäiset elinviikot. Kahvittelujen jälkeen pienemmällä porukalla jatkettiin vielä Mynikseen saunomaan, Tommi oli tehnyt pari ristiäisoluttakin 8)

Poika 2kk
Body H&M / housut Name It / sukat Converse
 
Body Tutta (äp) / housut Papu / sukat Converse

- 22.5. TYKSin kehitysseurantapolilla mitattu 4755g ja 58,8cm, py 41cm
- Ensimmäinen annos rotarokotetta annettu 4.5.
- Kannattelee aika hyvin päätään sylissä ollessa, mutta vatsallaan ei vielä jaksa pitkiä aikoja treenailla (kuten kuvasta näkyy...). TYKSistä saatiin ohjeeksi treenata joka päivä sekä pyyherulla kainaloiden alla että ilman apuvälineitä. Harjoittelun mielekkyys suoraan verrannollinen senhetkiseen vireystilaan...
- Vaatteista menee edelleen 50-koko, tosin lahkeiden ja hihojen pituus alkaa loppua ja bodyissa tarvitaan jatkopalaa (ekan kuvan sydänbody). Kaikki 56-kokoiset sentään saatu käyttöön ja muutamia kesävaatteita on koossa 62.
- Vapun tienoilla alkoi hymyillä ja ristiäisten jälkeen alkoi höpöttely.
- Tripp Trappissa ja Skiphop-lelumatolla huitoo ja mölisee värikkäille, rapiseville ja heliseville leluille.
- Imetys vähentynyt, koska nukkuu yöllä niin pitkän pätkän että herättyään kaipaa korviketta nälkäänsä.
- Säännöllinen vuorokausirytmi alkanut muodostua, nukkuu aamupäivällä pitkät päikkärit ja iltapäivällä/alkuillasta parit lyhyemmät. Yöunille menee yhdeksän maissa.
- Ei nuku kaukalossa ellei auto ole liikkeellä, joten pidemmillä kaupunkireissuilla aina vaunukoppa mukana. Kaukalossa myös hikoilee huomattavasti normaalia enemmän.
- Päässä edelleen karstaa, aina löytyy uutta tuolta pehkon seasta vaikka luuli saaneensa kaiken pois.

Piti välillä oikein pysähtyä miettimään että missä vaiheessa mikäkin asia on tapahtunut, tuntuu että vähän kaikki on tullut mukaan "just äsken" mutta onhan esim. hymyjä saatu ihastella jo yli kuukauden päivät (: Ensimmäinen ulkomaanmatkakin on varattuna heinäkuulle, aloitetaan rauhallisesti tuosta länsinaapurimme pääkaupungista ja matkatkin taitetaan laivalla niin saa huoletta matkustaa vaunujen kanssa. Googlailin eilen matkustusvinkkejä pienen vauvan kanssa ja aloin jo alustavasti pohtia ensimmäistä lentomatkaakin... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti