perjantai 5. lokakuuta 2018

Vauva 5kk & 6kk

Jäi tosiaan tuo edellinen kuukausietappi välistä niin kirjoitetaas nyt parin kuukauden kuulumiset.

- 5kk-neuvolassa 7335g (6520), 68,3cm (64,5), py 44,7cm (43,5)
- Ekat alahampaat ilmestyivät hiukan 5kk-päivän jälkeen, muutaman päivän erolla. Oli samaan aikaan hiukan flunssainen niin hiukan yöllä itkeskeltiin mutta yllättävän vähällä päästiin.
- Käyttää vaatekokoa 68, joitain 62 on vielä käytössä ja 74 otettu myös käyttöpinoon. Omia lemppareita on mm. Mini Rodinin 68/74 -kokoiset bodyt.
- Vaipoissa käytössä Libero Comfort 4, housuvaippojakin testattu yhden paketin verran, mutta ei ollut ainakaan vielä meidän juttu.
 body Tutta (äp2017) / housut Kaiko Clothing / sukat saatu kylkiäisenä
 body Mini Rodini / housut Gugguu / sukat samat kuin ylempänä

- Menopeleinä useimmiten Cybex Eezy -matkarattaat, joko adapterien kanssa kaukalolla tai normi-istuimella. Yhdet ratasraivarit koettu, jonka lopputuloksena mini matkusti hetken naama menosuuntaan. Muuten kyllä pidetty visusti katse työntäjää kohti.
- tehtiin syyskuun alussa ensimmäinen Jyväskylä-visiitti kolmihenkisenä perheenä, me Eepun kanssa mentiin torstaina edeltä junalla ja Tommi tuli perjantaina autolla perässä. Junamatkaa vähän jännitin, varsinkin kun piti Tampereella vaihtaa, mutta kaikki meni paremmin kuin hyvin (: Nuo Eezyt tuli taas todettua nappiostokseksi, niitä jaksoi kantaa kädessä Tampereen aseman alikulkutunnelissa ja jälkimmäisellä junayhteydellä ne sujahtivat ongelmitta Pendolinon hattuhyllylle.
 Nyt on aika hc-mutsimeininkiä. Reppu selässä, poika Tulassa ja rattaat kädessä. Kiitos VR ja miljoonat portaat :D
- aloitettiin tosiaan vauvauinti tuossa alkusyksystä, Eeli on tykännyt tosi paljon vaikka välillä polskimisen sijaan vetää itsensä täysin banaaniksi. Pari kertaa jäi tuossa sairastelujen yms. takia väliin mutta nyt sunnuntaina taas mennään!
- Koettiin myös ensimmäinen (oletettavasti) vatsatauti, onneksi lievänä. Muutaman päivän pojalla oli vatsa todella löysä, melkein joka vaippa falskasi jostain reunasta ja syöminen oli melkoista nirsoilua. Tyyppi kuitenkin pysyi koko ajan varsin pirteänä omana itsenään (paitsi kun vaipan sisältö poltti pyllyä) joten mihinkään varsinaisiin hoitotoimenpiteisiin ei ryhdytty.
 
- Tommilla oli lomaviikko juuri ennen Eepun puolivuotispäivää, joten lähdettiin käymään minilomalla Tallinnassa. Vatsataudista oli nippanappa selvitty, mutta ihanasti poika silti jaksoi olla ja ihmetellä. 
 
body Tutta (äp2017) / housut Polarn O Pyret / sukat taas ne samat

- 6kk-neuvolassa mitat 7715g (7335), 70,6cm (68,3), py 45,5 (44,7)
- Korvikkeena Arlan luomu 2
- Yöt mentiin pitkään "yhden pysähdyksen taktiikalla", mutta jostain syystä 6kk päivän hujakoilla tuli eka kunnollinen tiheänimunkausi ja saattoi kolmekin kertaa yöllä pyytää maitoa. Nyt on taas palattu normaaliin iltapullo klo 22 (ennen kuin itse mennään nukkumaan) - yöpullo n. 03-05 - aamupullo 07-09  -systeemiin.
- Pyörii napansa ympäri ja on liikkunut pari kertaa metrin, kukaan ei ole nähnyt miten (?!)
- Nostelee vatsallaanollessa pyllyä ylöspäin, sitten hermostuu kun ei tajua mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. 
- Vaatteissa on loputkin 62-kokoiset laitettu pois ja tilalle tullut muutamia 80-kokoisia. Gugguun leggarit ja trikoopantsit on parhaat tälle pitkäkoivelle, samoin Polarn O Pyretin legginsit ovat hyviä.
- Tykkää paljon vauvasirkuksen tempuista ja leikkilauluista. 
- On aloittanut aivan kaikkeen tarttumisen. Äitin hiukset, iskän silmälasit, maton reunahapsut, pöydällä oleva puurolautanen, mikään ei ole turvassa pieniltä käsiltä.
- Tällä hetkellä n. kahdesti päivässä menee kiinteitä, yleensä puuroa ja sosetta. Sormiruokailua hiukan harjoiteltu, mutta tuppaa kiskaisemaan esim. kurkunpalasen suoraan nieluun ja sen jälkeen köhii kuin viimeistä päivää. Ei oikein pidä "sattumista", joten soseet ja puurot ovat sileimmästä päästä.
- Rakastaa ihmisiä, lähes kaikki saavat korvasta korvaan ulottuvan hymyn. Erityisen paljon tykkää seurailla vanhempien serkkujen touhuja. 
- Selkeästi työstää ylähampaita, pureskelee kaikkea ja syö omia käsiään. Otettiin myös hampaidenharjaus (=hammasharjan pureskeleminen) osaksi iltarutiineja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti