tiistai 18. joulukuuta 2018

Vauva kasvaa ja liikkuu (7kk & 8kk)

Parin päivän päästä tuleekin jo 9kk mittariin, ohohups... :D Mutta tässä kuulumisia loppusyksyltä, olkaas hyvä!

- 7kk-neuvolaa ei ollut, mutta käytiin ottamassa aikaistettu MPR-rokote Espanjanmatkan takia.
- Maitona yhä Arlan luomukorvike + Valion Onni-vellit, tullut pientä reagoimista porkkanaan, joten pyritty antamaan soseita joissa sitä ei ole. Ei muuten ihan helppo homma, varmaan 90% valikoimasta sisältää porkkanaa. 
- Ei siedä tavallista kaurapuuroa, joten käytössä Semperin puurojauhe ja vaihtelevasti Valion, Semperin tai Pirkan puuropussit. Sormiruokailua harjoiteltu enimmäkseen maissinaksuilla.
- Muutamia 68-kokoisia vaatteita käytössä, Rodinin 68/74-bodyt on edelleen varsin sopivia ja ihan pari 62 oli syksyllä vielä käytössä. 80-kokoisiakin kokeiltu, mutta lähinnä autoiluvaatteina. Ristiäislahjaksi saadut Gugguun huppari ja collegehousut on tosi käteviä ns. kaksiosaisena jumppiksena sisävaatteiden päällä!
Samistelupipoyritykset, mutta K varasti koko ajan serkkunsa pipon :D Pipot ja E:n takki Mini Rodini, K:n body ja housut Nosh, E:n housut Gugguu

- Vaipoissa siirryttiin kokoon 5, Libero Comfort on meidän suosikki koska Up&Go-housuvaipat tuntuvat jostain syystä falskaavan helposti.
- Lähti ryömimään kaukosäätimen perässä marraskuun alussa, reilun 7kk iässä siis. Punkassa ottaa konttausasentoa mutta ei vielä muuten osaa hyödyntää kyseistä tyyliä.

Body Molo Kids, housut Polarn O Pyret
 Body Kiddow, housut Lindex, sukat Polarn O Pyret

- 7,5kk iässä pääsi ensimmäistä kertaa lentokoneeseen kun käytiin viiden päivän reissulla Barcelonassa. Myös mun vanhemmat oli mukana, joten loma sujui aika näppärästi monien apukäsien kera. Paikalliset ihastelivat rattaissa hymyilevää vaaleaa poikaa :D
- Reissussa päätti myös työntää ensimmäisen ylähampaan esiin, yhtenä yönä heräiltiin ja itkettiin epätavallisen paljon. Toinen ylälego seurasi perässä noin viikon päästä.
Tommi vietti Espanjassa ensimmäistä isänpäiväänsä (: Eepun lippis Mini Rodini, body Kappahl Newbie, pökät Seppälä Baby, sukat mistälie

- 8kk-tarkastuksessa käytiin taas TYKSissä, paino 8350g (7715), pituus 72cm (70,6), py 46,4cm (45,5)
- Sai kehuja motoriikasta ja vaikka tuntuu että kaikki samanikäiset vauvat osaavat vaikka mitä, niin E kuulemma on kehittynyt aivan normaalisti ja osaa jopa enemmän kuin tarvitsisi. Mitähän supervauvoja nykyään syntyy? o_O
- Viimeiset 62-kokoiset laitettu syrjään, joiltain merkeiltä (NOSH, Me&I) kuitenkin vielä 62/68. Muutama 74/80 käytössä, mutta aika väljiä edelleen.
Reissussa Cybexeillä, hyvin pärjättiin metroissa ja mukulakivikaduillakin!

 - Otettiin varovasti 8kk-purkkiruoat kokeiluun, ja ne upposivatkin aika hyvin kokkareisuudesta huolimatta. Sormiruokailua harjoiteltu mm. päärynällä, omenalla sekä puurorieskoilla ja pinsettiotetta TalkMuruilla. Edelleen hyvin varovaisesti porkkanaa sisältäviä ruokia, saattaa lehahtaa poskiin välittömästi syömisen jälkeen.
- Atooppinen iho vaivannut jaloissa, saatiin TYKSistä resepti Novalan-voiteeseen ja ohje läträtä rasvalla niin paljon kuin ikinä vaan jaksaa. Kuivimpiin kohtiin (polvitaipeet) kuuriluonteisesti hydrocortisonia.
- Yöt olivat marraskuussa melkoista hulinaa, kun samaan aikaan työstettiin ylähampaita ja harjoiteltiin liikkumista, taisi tuo ikätasolle kuuluva eroahdistuskin kokea. Yösyöttöjä tuli helposti kolme, vaikka nälkä ei varmastikaan ollut. Sittemmin tilanne rauhoittunut, mutta jouluvapailla yritetään saada yösyöminen kokonaan pois.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti