tiistai 5. helmikuuta 2019

Vauva 9kk ja 10kk

Puuh, nyt alkaa uudessa torpassa olla tavarat jotenkuten paikallaan, niin ehdin istahtaa blogin ääreen hetkeksi. Eelillä tuli pari viikkoa sitten 10kk täyteen, ja äskettäin alkoi mun viimeinen kuukausi kotona, jaiks! Mutta pidemmittä puheitta, yhteenveto parista viime kuukaudesta tuon ikiliikkujan kanssa.

Vauva 9kk
- Ryömii vinhaa vauhtia, nousee usein konttausasentoon
- Sormiruokailee mielellään, lemppariherkku tuore päärynä. Kalaruoatkin alkaneet maistua alkukankeuden jälkeen. Myös porkkaanaa on pystytty maltillisesti käyttämään.
- Maitoa (Arla Luomu 2) menee lähinnä ennen molempia päikkäreitä ja yöllä 1-2krt
- Iltapalalla puuroa (peruskaurahiutaleista, vihdoin päästiin eroon niistä höttöpuuroista!), aamiaiseksi yleensä hedelmiä/puurorieskaa/apinaevästä/talkmuruja.

Tyyppi haluais osallistua kaikkeen...! :D Body Molo Kids (lainassa) / pökät Gugguu / sukat Mini Rodini

- Vaippoina Libero Comfort ja Up&Go, molemmissa koko 5. Yöllä Comfort 6.
- Muutama vaate menee vielä 68-koossa, eniten kuitenkin 74. 
- Lempparileluina ikivanhat Tiimarista ostetut muoviset shottilasit, niitä hakkaa vastakkain ja heittelee milloin minnekin, lähtee kiva (=raivostuttava) ääni :D

 Näitä kuvia ei ole enää ihan helppo ottaa... Body Muumi / Sukkikset mistälie

- Ei saatu yösyöttöjä vielä pois, mutta kokeiltiin antaa ihan vain pieniä (20-40ml) annoksia. Välillä toimi, välillä ei. Puuroähkyssä nukahtaa yleensä ilman maitoa.
- Skodaan asennettiin Cybex Sirona S -turvaistuin, kaukalo kuitenkin myös käytössä. 

Jouluasuna body GAP / housut Gugguu / tossut FMAM (lainassa). Lisäksi oli tonttulakki Ciraf.

10kk
- Neuvolassa (viimeistä kertaa Paimiossa) 8880g (8350) ja 73cm (72), pään ympärys 47,6cm (46,4)
- Oppi juuri ennen 10kk-päivää nousemaan tukea vasten seisomaan. Tätä onkin sitten harjoiteltu pinniksessä oikein urakalla. Ja uudessa talossa kaikkea mahdollista vasten.

 Konttaamista ei edelleenkään tapahdu mutta asioiden päälle täytyy aina yrittää kiivetä. Takki Benetton / housut Gugguu / sukat Polarn O Pyret

Sohvapöytää vasten on myös näppärä kiivetä! Body Tutta (äp2017) / sukkikset mistälie

- Saatiin muuton yhteydessä jätettyä yömaito pois, muutama yö meni vahvasti protestoidessa, mutta nyt ei herää kuin kerran aamuyöstä. Klo 05 herätessä jälkeen annetaan pieni annos maitoa, koska nukkuu kuitenkin yhteensä sen 11-12h.

 Villatakki varamummin kutoma / housut Lindex / sukat Polarn O Pyret

- Kolmas ylähammas putkahti esiin vähän vuodenvaihteen jälkeen.
- Vuoden alussa jatkuivat vanhat harrastukset eli vauvauinti sekä sirkusjumppa.
- Rakastaa lauluja ja loruja.
- Vierastusta ilmenee todella randomisti, välillä voi ujostella isovanhempia jopa muutaman päivän näkemättömyyden jälkeen, useimmiten taas rakastaa aivan kaikkia lääkäreistä jumppa- ja uintiohjaajiin.

 Ensikosketus pallomereen, turvallisesti kummitädin seurassa :D Takki Mini Rodini.

- Uudessa talossa on ihastunut oviin, ei tainnut päästä niitä tarpeeksi tutkimaan edellisessä kodissa :D Heittelee ovia auki ja kiinni ja hekottaa mennessään. Ihan perus.
- Nukkuu normaalisti kahdet päikkärit. Ensimmäiset aamupäivällä 1-2h, toiset lyhyemmät (30-40min) iltapäivällä vähän ennen kuin Tommi tulee töistä.
- Cybexin pikkumatkikset lähtivät vaihtoon, kun poika alkoi roikkua niissä todella vaarallisen näköisesti. Tilalle tulivat Moweo Turn Lux -rattaat, joita ei lumitilanteen takia ole käytetty vielä kuin muutaman kerran sisätiloissa. Ei pystytty vieläkään laittaa poikaa kasvot menosuuntaan :P
- (Äidin) lempparivaatteet Gugguun pöksyt ja Mini Rodinin bodyt. Puklaaminen on vähentynyt niin paljon, että vaatetta tuntuu olevan jopa liikaa o_O

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti