maanantai 30. toukokuuta 2016

USA trip: Note-to-self

Kerättiin poikien kanssa siinä reissun edetessä pieni lista huomionarvoisista asioista, joita ensikertalainen ei välttämättä osaa ajatella etukäteen. Omasta mielestä nimenomaan blogien ja keskustelufoorumien vinkit voittivat matkasivustojen ja -oppaiden vastaavat ihan heittämällä, joten tässäpä pari vinkkivitosta!

- Maahantulotarkastusjonoon vesipullo ja esimerkiksi joku kirja. Jonotus voi kestää puoli minuuttia tai puoli päivää tai mitä tahansa siltä väliltä, joten edes se vesipullo on pop. Meillä ei ollut ja oli muuten tuskalliset pari tuntia...
 
Ei kauheesti naurattanu... huomaa myös random-ranskiksen photobombaus
 
- Passi on ajokorttia parempi tapa esittää todiste iästään, osa mestoista ei edes hyväksy muita ajokortteja kuin paikallisen.

- ...toisaalta, useimmissa paikoissa riittää kun yksi näyttää henkkarit. Suosittelen kuitenkin pitämään sen passin hollilla jos vähänkään näytät alle 30-vuotiaalta.
Maistelua Venice Beachilla, paikan nimi oli joku Ale House ja palvelu oli aivan mahtavaa!
 
- Los Angelesiin ehdottomasti vuokra-auto. Etäisyydet ovat aivan hävyttömiä ja julkinen liikenne todella sukkaa, joten jos haluat vähänkin nähdä hotellin lähinurkkia kauemmas niin kärry alle. Siihen liikenteeseenkin tottuu parissa päivässä.
#paimionparonitisollakirkolla feat. #bobithepenguin. Ajettuja kilometrejä 3000 ja rapiat.

- Monikaistaista tietä ajaessa kannattaa hyödyntää Carpool-kaistaa, jossa saa ajaa mikäli autossa on useampi henkilö. Losissa kaikilla on auto, joten suhailtiin pitkät pätkät carpoolia yksinajelijoiden ohi. Ole kuitenkin tarkkana, ettet joudu maksulliselle fastlane-kaistalle, kiikarit on aika 5/5 ratkaisu jotta opasteet näkee tarpeeksi ajoissa.
 
Perustiistai-iltapäivä...

- Ota etukäteen selvää tippauksista. Jossain paikoissa ilmoitetaan kuitissa tipin määrä parilla eri prosentilla, mutta kannattaa kuitenkin tsekata tippauskulttuurin pääkohdat ennen reissua ja vaikka kirjoittaa muutaman tasasumma-esimerkin muistilapulle lompakkoon tai kännykkään.

- Lataa offline-kartat. Me päätettiin säästää siinä, ettei otettu vuokra-autoon navigaattoria vaan ladattiin tarvittavat kartat aina etukäteen. Tommi esimerkiksi osti puhelimeen 8 gigan muistikortin ja sai sinne reilusti ahdettua koko Pohjois-Amerikan kartat.

- Mikäli ohjelmaan sisältyy paljon ajamista, niin on hyvä tarkistaa auton bensatankin tilavuus. Meidän vuokramersussa oli pienehkö tankki, joten ainakin Arizonassa ajellessa heitettiin pönttö täyteen melkeinpä joka kerta kun poikettiin huoltsikalle. Ihan varmuuden vuoksi.

- Huoltoasemista puheenollen, älä missaa niitä vähän kälyisiltä näyttäviä huoltamoita. Niissä on yleensä hyvää ruokaa ja kahvia sekä mielenkiintoista ostettavaa. Myös palvelu on meidän kokemuksen mukaan parempaa ja hyvällä tuurilla saat kuulla paikan historiasta tai vinkkejä lähiseudun nähtävyyksistä. Jätä Starbucksit ja muut niihin herkkukahvihetkiin ;)
 
Route 66 -putiikkeja Seligmanissa

- Jos odotat intopiukeena Grand Canyonin näkemistä ja visiitti osuu sumuiseen/sateiseen päivään, niin tee uusi reissu. Autolla kulkiessa samalla maksulla saa puistossa visiteerata kuutena seuraavanakin päivänä. Worth it, lupaan.
 
Meidän hääpäivää yhtään väheksymättä tämä 11.4. saattoi kuitenkin olla mun elämän paras päivä ;) 

Sellaisia huomioita. Jäikö jotain epäselvää tai kysyttävää, herättikö ajatuksia? Kommenttiboksiin voi heittää palautetta (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti