torstai 7. huhtikuuta 2016

USA trip: Lähtöpäivä 5.4.2016

Heräiltiin parin tunnin yöunien jäljiltä hiukan ennen kolmea, kyyti saapui n. 3:40. Helsinki-Vantaalla oltiin hyvissä ajoin, check-in oltiinkin tehty etukäteen joten ei muuta kuin matkalaukut baggagedroppiin ja aamupalalle! Pari tuntia siinä sai kuluttaa ennen koneeseen siirtymistä ja kuultiin että Losin lento lähtee Arlandasta myöhässä. Pohdittiin vaatiiko tilanne toimenpiteitä, mutta päätettiin jättää hommat välilaskulle. ARN-LAX on muuten kohtalaisen tuore lentoreitti, maaliskuun puolivälissä avattu :O Ja olihan kone yllättävän täynnä lentoajankohdasta huolimatta (tiistai ja lomakausien ulkopuolella).
Pitkästä aikaa lentokoneessa niin tulihan sitä hiukan jännitettyä ja nousun aikana puristinkin Tommin kättä ihan kiitettävästi. Lento lähti Helsingistä kahdeksalta ja kesti sen vajaan tunnin, korvat sentään pysyivät suht normaalina koko lennon ajan, kunhan nousun ja laskun aikana söi koko ajan pastillia tai purkkaa. Arlandassa käytiin kyselemässä jatkolennon tilannetta ja päätettiin syödä varhainen lounas sekä nauttia yhdet oluet sen kunniaksi että Mikollakin oli kuulemma vihdoin tipahtanut insinööritodistus postiluukusta (: Soitettiin myös Sixtille ja varmistettiin, että kai siellä joustetaan vuokra-autojen noutoajoista mikäli lento on myöhässä ja hyvillä mielin noustiinkin lopulta Losin koneeseen aika tarkkaan kaksi tuntia alkuperäisestä jäljessä, 11:55. Kone oli mukavan iso, mutta kyllä silti joutui melkoisesti käyttämään mielikuvitusta löytääkseen hyvän nukkuma-asennon :P Montaa hetkeä ei kuitenkaan tullut nukuttua, yhteensä ehkä pari tuntia siitä 10,5 tunnin lennosta. Itse olen reissannut pelkästään Euroopassa, joten lentomatka oli tuplasti pidempi kuin mihin oli tottunut. Onneksi jokaiseen penkkiin kuului pieni viihdekeskus, katselin pari leffaa ja pelasin yhtä ärsyttävää sanapeliä :D
Perillä Los Angelesissa oltiin 13:30 paikallista aikaa, laskeskeltiin että Suomessa ollaan jo siirrytty keskiviikon puolelle. Siinä vaiheessa oltiin oltu reissun päällä jo noin 20 tuntia, joten ei juurikaan naurattanut ne jenkkien ihan järkyttävät maahantulotarkastusjonot! Varmaan puolitoista - kaks tuntia meni siinä jonon madellessa ja ihmisten singahdellessa paikasta toiseen paikallisten poliisien/turvamiesten ohjaamina. Lopulta päästiin todella randomisti muutaman muun suomalaisen kanssa tyhjälle asiointipisteelle ja siinä ei sitten mennytkään montaa hetkeä. Me voitiin Tommin kanssa avioparina täyttää yhteinen tullilappu ja tiskillä otettiin vain molemmilta sormenjäljet sekä kasvokuva ja sitten hiihdettiin hirveää vauhtia etsimään matkalaukkuja. Koska laskeutumisesta oli jo kulunut useampi tunti, niin missään ei lukenut enää lentomme tietoja eivätkä työntekijätkään tuntuneet tietävän mistä etsiä. Onneksi yksi sitten oli kartalla ja huikkasi SASin lennolta tulleiden laukkujen sijainnin, niin sieltä kamat mukaan ja ulos. Tosin matkalla oli vielä yksi tarkastus, nimittäin maahantulotarkastuksessa saadun tullikaavakkeen antaminen virkailijalle ennen ulko-ovea. Ilmeisesti nämäkin byrokratiat oli kerran elämässä koettava asia... Sieltä sitten vihdoin ulos mukavaan +20 asteen lämpöön ja shuttle-bussilla Sixtin autovuokraamolle.

Auto saatiin äkkiä, ennakkoluuloistani huolimatta varsin näppärännäköinen Mersu. Tottakai osuttiin sitten kaikista viivästyksistä johtuen juuri pahimpaan iltapäiväruuhkaan ja parinkymmenen kilometrin matkaan meni aikalailla se puolitoista tuntia :D Tulipahan SEKIN koettua ja kyllä oli maisemat niin upeat ettei juurikaan ehtinyt harmistua.
Illalla käytiin vain lähikaupassa ostamassa pari vesipulloa ja hakemassa iltapalapizzat ja unta kiskottiin naamariin se kymmenisen tuntia :D 

P.S. Laitan kaikkiin reissupostauksiin tuon usatrip-tagin niin löytyvät kaikki samasta paikkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti