maanantai 28. maaliskuuta 2016

Mikä Projekti harmonia?

"En tee lupauksia joita en pidä, mutta yhteen asiaan panostan. Mä aion jumalauta olla onnellinen vuonna 2016! Itsensä sättiminen ja liiallinen murehtiminen jääköön pois ja tehköön tilaa olennaisemmille asioille. Aion tehdä kivoja juttuja kivojen ihmisten kanssa ja pyristellä irti kaikesta jota teen vaan tottumuksesta vaikken saisi mitään irti. Vuosi 2016 olkoon henkisen hyvinvoinnin ja sisäisen rauhan kulta-aikaa!
Mulle on kaikki ovet auki. Katotaan mitä keksitään."

Näin julistin facebook-profiilissani vuoden 2015 viimeisenä päivänä. Halu muutokseen oli jo olemassa, pinnan alla oli kuplinut jo pidemmän aikaa, mutta nyt alkaa konkreettisesti tapahtua. Koulusta työelämään siirtyminen mahdollisti sen, että mulla oli enemmän aikaa ja energiaa tehdä asioita joista tykkään. Aloin pitkästä aikaa taas lukea kirjoja ja innostuin mm. sisustamisesta, aihealue, joka on aikaisemmin ollut mulle ihan yks hailee. Näihin liittyen on kaksi kirjaa, joiden voin katsoa olevan olennainen osa muutostani ja tavallaan myös sen liikkeellepaneva voima: Rhonda Byrnen Salaisuus (The Secret) ja Marie Kondon KonMari - Siivouksen elämänmullistava taika. Vaikka ne käsittelevät jokseenkin eri aiheita, niin perusajatus on sama. Omalla asenteella ja ajatuksilla on enemmän voimaa kuin uskotkaan.
(kuva)

Projekti harmonia pitää sisällään elämän pieniä oivalluksia (ja mikä ettei suuriakin) sekä arjen iloja. Murheet pyrin pitämään minimissä tai ainakin hyväksymään ne osana elämää ilman että niihin täytyy jäädä pidemmäksi aikaa kieriskelemään. Blogin nimi, Eräs kaunis päivä, symboloi meikäläiselle myös sitä, että pahimmankin shaiban keskellä voi aurinko paistaa sinne risukasaan vaikka sitä ei millään uskoisi. Itse olen käynyt pohjalla, montakin kertaa, enkä vieläkään ole päässyt irti masennuksesta, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä että nyt mulla on aika pihvelin vahva niskalenkki mokomasta. 

Kuten ekassa postauksessa mainitsinkin, tällä hetkellä mua koskettaa kokonaisvaltainen hyvinvointi, joten sitä tämä blogikin tulee eri muodoissa käsittelemään. Ehkä tätä voi pitää myös vastalauseena nykyajan (onneksi jo vähän rennommalle) fitness-buumille ;) Jopa minä, ikuinen hesepullafani, olen todennut, että kun oikeasti kuuntelee kehoaan niin tulee ihan huomaamatta syöneeksi paremmin. Välillä tekee mieli pekonihampparia ja silloin myös nautin siitä, mutta suurimman osan ajasta kroppa kaipaa puhtaampaa polttoainetta. Sen sijaan tarkkoihin dieetteihin ja ruokien punnitukseen en ikinä enää ala, aivan väärä toimintatapa tälle hedonistille :D
Jaksoitko lukea tänne asti? Ansaitset papukaijamerkin :D Muutoksen keskelläkin tietyt asiat säilyvät, kuten se etten mä osaa mitenkään tiivistää sanomisiani vaan aina lähtee mopo käsistä. 

Hahmottelin vähän blogin tulevia aiheita ja ainakin ekologisuus tulee näkymään postauksissa mm. ruokavalion sekä luonnonkosmetiikan osalta. Välillä poden ihan hirvittävää maailmantuskaa ja pyrinkin minimoimaan uutissivustojen selailun ihan vain oman mielenterveyteni säilyttämiseksi. Tapanani onkin murehtia aivan liikaa ja epäolennaisia asioita, joten jään myös helposti vatvomaan pientäkin riidanpoikasta tai hieman terävästi heitettyä kommenttia. Se on piirre, josta pyrin tietoisesti pääsemään eroon ja sanottakoon, että vuosi sitten saamani masennuslääkekuuri mukavasti pehmensi noita mielen ailahtelujen terävimpiä kulmia. Onneksi nykyään tunnistan itse, milloin kierin liikaa negatiivisuudessa, joten siitä on myös kohtalaisen helppo siirtää ajatukset johonkin mukavampaan.

Mitäs vielä? Kuten aloituspostauksessa mainitsin, niin blogi tulee sisältämään myös kaikkea kaunista ja perushömppää, kuten sisustamista, meikkikokeiluja ja vaatepohdintoja. Eli tiivistetysti, kaikkea mitä mieleen juolahtaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti