tiistai 29. maaliskuuta 2016

Dreams come true: Matka Yhdysvaltojen länsirannikolle

Tasan viikko reissuun, joten julkaistaas reissusuunnitelma tämän uudenkin blogin puolella (: Vaikka matkasta on haaveiltu tovi jos toinenkin, niin lopullinen päätös asiasta syntyi ihan helmi-maaliskuun vaihteessa, eli meille jäi vain reilu kuukausi suunnitteluaikaa. Tosin siinäkin ajassa on saanut itsensä niin tajuttomaan infoähkyyn, että on ollut pakko kirjoittaa muistettavia asioita ylös sitä mukaa kun niitä on osunut kohdalle, sillä muuten kaikki info sekoittuu aivoissa vain yhdeksi puuroksi. Pakko sanoa, että Nelliinan muutaman vuoden takaiset Route 66 -postaukset ovat olleet todella kullanarvoisia! En usko, että itse saan aikaiseksi kirjoitella niin kattavia reissupostauksia, mutta niistä inspiroituneena saan todennäköisesti vähän jotain tänne kirjattua muistiin (:
Tällainen on siis reittisuunnitelma (klikkaa isommaksi). Bongattiin tosi hyvät lennot, Helsingistä Arlandan kautta Losiin ja takaisin, molempiin suuntiin vain 1 - 3 tunnin välilasku. Vastaan tuli nimittäin paljon niitäkin joissa oli esimerkiksi 27 tunnin vaihtoaika Moskovassa... Varsin mielenkiintoista. Mutta siis, lennetään Losiin tiistaina 5. huhtikuuta ja napataan heti vuokra-auto alle ja pärräillään ympäri Enkelten kaupunkia tiistaista lauantaihin. Torstai-illaksi on varattu tosiaan liput NHL-peliin, pojat ovat jo aivan ratkeamispisteessä innostuksensa kanssa enkä usko että allekirjoittanutkaan jää kylmäksi tuosta kokemuksesta vaikkei jääkiekko lukeudukaan lemppariaktiviteetteihini (:
(kuva)

Voi olla että muutama "pakollinen" turistinähtävyys jää meiltä väliin, sillä halutaan mielummin mennä fiiliksen mukaan ja tutkailla paikkoja omassa tahdissa. On ehkä kuitenkin pakko ottaa Hollywood-kyltin kanssa selfie ja käydä tuijottelemassa jalkoihin Walk of Famella ;) Niin ja mulle ihan ehdoton juttu on viettää puolikas tai kokonainen päivä Tyynenmeren kuohuja ihaillen.
 (kuva)

Lauantaiaamuna heitetään siis kamat autoon ja lähdetään 6-7 tunnin automatkalle kohti Arizonan osavaltiota ja Flagstaffia, joka valikoitui tukikohdaksi Grand Canyonia silmälläpitäen. Nelliina onnistui romantisoimaan kyseisen kaupungin varsin tehokkaasti, joten odotan sitä lähes eniten reissullamme ;) En ole enää niinkään paljon shoppailun perään, mutta voi olla että tuolla sekoaa kuuppa, mikäli Nelliinan mainitsemia liikkeitä yhä sieltä löytyy. Flagstaffissa vietetään kaksi yötä, lauantaista maanantaihin, ja sunnuntai on tarkoitus pyhittää Grand Canyon -tourille. Nelliinalla oli myös tähän aiheeseen varsin näppäriä vinkkejä :D Mut kattokaa ny!
Sanat ei riitä kuvaamaan tätä fiilistä kun tietää että näkee tuon ihan oikeasti livenä alle kahden viikon päästä. Olen haaveillut siitä pikkutytöstä lähtien, joten sanoin pojillekin etteivät ihmettele jos mä liikutun kyyneliin siellä rotkon reunalla seistessä. Aivan käsittämätöntä.

Flagstaffin verkkaisesta pikkukaupungista (Ameriikan mittakaavalla... :D) siirrytäänkin sitten toiseen ääripäähän, nimittäin Las Vegasiin. Matkalla poiketaan tottakai ihmettelemässä Hooverin patoa. Las Vegas on todennäköisesti niin överi kuin mitä voi odottaa ja ehkä se vielä potenssiin kymmenen. Osattiin sijoittaa Vegas-pätkä arkipäiville, sillä kuulemma kuuluisana viikonloppulomakaupunkina hinnat ovat huomattavasti edullisemmat viikolla. Meillä on majoitukseen budjetoitu noin 100 euroa per yö, ja reippaasti alle tämän saatiin kaksi yötä (11.-13.4.) erään hotellin sviitissä ihan pääkatu Stripin vierestä! Vegasissa meillä ei ole mitään varsinaista tekemistä suunniteltuna, mutta Stratosphere-tornissa ja sen vuoristoradassa on ehkä pakko käydä.
 (kuva)

Pääsen viettämään myös synttärini tuolla reissussa, sillä keskiviikkona 13.4. pärähtää 28 vuotta mittariin. Se päivä vietetäänkin pitkälti taas tienpäällä, sillä silloin siirrytään Vegasista takaisin Losiin. Meillä on siis vielä loppureissusta muutama päivä aikaa pyöriä ympäri kaupunkia, kunnes lauantaina 16.4. lähdetään kotimatkalle. Vähän jännittää noiden aikaerojen osalta, sillä aiemmat matkat ovat suuntautuneet maksimissaan kahden tunnin aikaeron sisällä, nyt saadaan elää lähtöpäivä lähes tuplana, kun taas kotimatkaan vierähtää se about puolitoista vuorokautta.

Tässäpä suunnitelmat noin niinku suurinpiirtein. Saa kysyä jos joku kaipaa tarkentavia tietoja ja läppäri lähtee kyllä mukaan reissuun eli mahdollisesti tulee raporttia ihan reaaliajassa! Edulliset lennot löytyivät Kilroy Travelsilta, hotellit aika pitkälti hotels.comista ja auto vuokrattiin ihan Suomesta Sixtiltä. Siinä missä pojat etsivät tietoa matkaoppaista, niin meikäläinen selailee aiheeseenliittyviä blogipostauksia. Ja arvatkaan kumpi menetelmä on tuonut tähän mennessä enemmän hyödyllistä tietoa? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti