perjantai 15. huhtikuuta 2016

USA trip: Kaliforniasta Arizonaan

Lauantaina 9.4. jätettiin toistaiseksi Los Angelesin metropoli taaksemme ja lähdettiin painelemaan Interstate 40:ää itään kohti Arizonaa ja Grand Canyon -tukikohtaamme Flagstaffia, osittain vanhan Route 66:n maisemia ihaillen. Eipä tarvinnut kauas kaupungista ajaa kun maisema muuttui radikaalisti ja yhtäkkiä oltiinkin aikalailla keskellä ei mitään, vain vuorotellen autiomaata ja vuoristoa silmänkantamattomiin. Oli melkoinen hämmennys bongailla teiden varsilta Next Services 50 miles -kylttejä, yritettiin käsittää, että nyt ollaan TODELLAKIN middle of nowhere.
Nuo Niken Dri-fit -trikoot oli kyllä paras ostos reissua varten, supermukavat päällä joten kiskaisin ne jalkaan jokaiselle pidemmälle ajomatkalle ja korkeampi vyötärö takaa sen ettei ahteri vilku kun nousee autosta.

Aina välillä matkan varrelle osui sympaattisia pikkukaupunkeja ja -kyliä, poikettiin tankkaamassa sekä auto että itsemme mm. Needlesissä sekä Seligmanissa, joista jälkimmäinen oli täynnä Route 66 -putiikkeja. Kuulemma tuo Kingmanista Seligmaniin kulkeva tie on viimeinen alkuperäinen pätkä tuota legendaarista Mother roadia, loput on enemmän tai vähemmän uusittuja teitä.
Flagstaffissa meillä oli varsin viihtyisä Baymont Inn -hotelli parin kilometrin päässä keskustasta. Ensimmäisenä iltaa käytiin vain Nelliinan suosittelemassa Alpine Pizzeriassa ja muuten ihmeteltiin tuota pikkukaupunkia. Valitettavasti kuuluisa Weatherford-hotelli oli juuri rempassa, joten ei päästy sinne ihastelemaan, mutta taidettiin jo vähän päättää että Flagstaffiin on tultava joskus uudelleen, niin sitten varataan huone nimenomaan Weatherfordista. Siellä kuulemma kummitteleekin, cool! :D
Bongattiin Grand Canyonin lisäksi pari pienempää nähtävyyttä Flagstaffin ympäristöstä, joten autonpenkkiä kulutettiin myös siirtymisten välipäivinä varsin tehokkaasti. Suunnitelmissa oli käydä Canyon Diablon aavekaupungissa ja meteoriittikraaterilla, mutta aavekaupunkiin johtava tie oli sen verran offroadia ettei uskallettu mesen kanssa ajaa sinne asti ja toiseen oli suolainen 18 dollarin pääsymaksu o_O bongattiin sentään pieni hylätty kylä, jossa sai hyvät Walking Dead -vibat ;)
Ja tosiaan, reissusuunnitelmassa oli sunnuntaille Grand Canyon -visiitti, mutta se meni niin vihkoon että päätettiin suosiolla ottaa uusi yritys maanantaiaamuna ennen siirtymistä Vegasin välkkeeseen ja oli kyllä paras päätös ikinä. Jätetään ne hyvät kuvat ihan omaan postaukseen ja laitetaan tähän osviittaa siitä miksi koko matkan kohokohta meinasi jäädä väliin.
Allekirjoittanut tykkäsi Arizonasta todella paljon, tuli melkoinen palo tuolle Route 66 -roadtripille :D Onneksi Tommi oli samaa mieltä, Flagstaff oli yksi reissun kivoimpia paikkoja eli sinne hyvin todennäköisesti suuntaamme joskus uudestaan. Las Vegasin överiys oli melkoinen kontrasti Arizonan avaruuteen ja seesteisyyteen nähden, mutta tuo sympaattinen osavaltio oli kyllä varsin mukava hengähdyspaikka kahden suurkaupungin välissä (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti