keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

USA trip: Las Vegas

Viva Las Vegas!

Mitäs siitäkin voisi sanoa? Niin överiä kuin voi kuvitella ja odottaa ja se vielä potenssiin kymmenen. Tultiin Vegasiin jo auringon laskettua ja monta kilometriä meni "SIIS MITÄÄH?!" -hokemisen säestämänä kun tuo käsittämätön valomeri avautui eteemme keskeltä aavikkoa. Vaikka hotellimme Rio sijaitsi hiukan syrjempänä niin oli pakko ajaa tuo kuuluisa The Strip päästä päähän ja voi jehna niiden hotellien kokoa ja mitä mielikuvituksellisempia ulkomuotoja! Omaksi lempparikseni nousi disney-henkinen Excalibur, pakko ehkä vilkaista millaisissa hinnoissa kyseisen torpan huoneet ovat tulevia reissuja silmälläpitäen ;)

Las Vegasista on varsin hankala kertoa pelkin sanoin, sillä koko homma on vaan niin yliampuvaa, että lukija/kuulija saattaisi epäillä tarinaa väritetyksi, mutta oikeasti Vegas on JUURIKIN niin överi kuin elokuvat ja muut antavat ymmärtää. Joten, eipä muuta kuin läjä kuvia kehiin.
Mitä Vegasista ei löydy, sitä ihminen ei tartte.
Tiistaina ehdittiin nauttimaan myös hetki hotellin allasosastosta. Tosin aurinko painui hotellin taakse jo iltapäivällä, joten kauaa ei ehditty brunaa hankkia. Käytiin kuitenkin pulikoimassa ja löhöiltiin aurinkotuoleissa tunnin verran.
Hotellihuone oli muuten vähän nuhjuinen, mutta kylppärin ulkopuolella oli aika kiva "tyttöspotti", jossa oli ihan törkeän hyvä meikkausvalo. Otin paikan haltuun aika nopeasti ;) Huone oli muuten täsmälleen samanlainen kuin Jethron Vegas-jaksossa.
Päivällä käytiin vähän Stripillä pyörimässä ja shoppailemassa. En edes muista minkä hotellin edustalta tuo vesiputous on, siellä meni hotellit ja niiden vetonaulat aika tehokkaasti sekaisin. Käppäilylookki koostui Nanson hellemekosta (äitiltä lainattu), kapeasta niittivyöstä (H&M), uusista sandaaleista (Steve Madden) ja Marimekon repusta.
Hotelli Luxor, täytyy ensi kerralla käydä tsekkaamassa miltä hotellin sisällä näyttää!

Illalla lähdettiin taas Vegasin ytimeen, auto Bellagion parkkihalliin ja samaisen hotellin buffettiin illalliselle. Tässä asiassa hintavertailu kannatti, sen sijaan, että oltais menty oman hotellin $49 maksavaan buffaan, niin päädyttiin Bellagioon mässäilemään alle 40 euron per turpa (: Sama hinta siis kuin esimerkiksi Tallinkin laivoilla, mutta valikoimaa VÄHÄN enemmän. Siellä vedin myös koko reissun haaveilemani sushiähkyt :D Jälkkärivalikoima oli myös aika 5/5, varmaan kahtakymmentä eri juustokakkua, onneksi annoskoot olivat siellä inhimillisiä.
Ilta-asuna siskolta peritty AX Parisin galaksimekko + Piecesin bolero, Steve Maddenin sandaalit ja valkoinen vintagelaukku. Mekko oli varsin hyvä ratkaisu varsinkin buffan jälkeen, siinä tilassa ei olisi kestänyt mitään puristavaa :D
Bellagion kasinoa, kaikkiin hotelleihin oli tosiaan ihan avoimet ovet ja niissä kannattaakin käydä. Vegas on siitä kiva paikka, että nähtävyyksiä ei tarvitse etsiä vaan niitä on ihan kaikkialla minne vain päänsä kääntää. Hyvin vähän näkyi mitään ördäystouhua, tietysti loppuviikosta voi tilanne olla hieman eri, meille riitti kyllä mainiosti nämä viikon rauhallisimmatkin päivät.
Bellagiossa oli myös paljon aasialaisturisteja ja yksi syy siihen lienee japanityylinen "puutarha", loksautti kyllä leuan auki tältäkin tytöltä.
Excalibur
Venetianissa oli päivä. Tai siis, hämmentävän aidon näköinen katto :D

Vegasissa tuskin jaksaisi rellestää kokonaista viikkoa, mutta meidänkin viettämät kaksi päivää olivat vähän lyhyt aika. Kuvittelisin, että nelisen päivää voisi olla sopiva siihen, että haluaa ihmetellä valoloistoa, syödä hyvin, shoppailla hiukan ja käydä vaikka katsomassa jonkin show'n. Bellagion suihkulähteet olivat todella ihana kokemus, katselin sitä aivan sydänsilmäemojin näköisenä ja mietin vaan että äiti todennäköisesti tykkäisi siitä yhtä paljon (: Vegasinhan sanotaan olevan maailma pienoiskoossa, ja tulihan siellä nähtyä mm. videollakin mainitut Eiffel-torni ja Vapaudenpatsas sekä Venetsian gondolit. Huikea paikka ja huikea kokemus, kyllä melkein allekirjoitan sen, että jokaisen matkailusta pitävän tulisi tämä kaupunki nähdä ja kokea.

Vegas-vinkkinä muuten mainittakoon vielä se, että vielä toistaiseksi Stripin varrelle ja useimpiin parkkihalleihin on ilmaista pysäköidä. Kuulemma suunnittelevat pysäköinnin muuttamista maksulliseksi, mutta vielä ainakin kannattaa tilanne hyödyntää mikäli oma hotelli ei ole aivan ympärivuorokautisten karnevaalien ytimessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti